בעזרת הקטלוג ניתן למצוא על פי מאפיינים, את הצמח המתאים לכם.
סמנו ובחרו - האם הינכם מעוניינים בעץ או במטפס, בצמח גבוה, לצל, עם פריחה צהובה ועלים אפורים, השקיה מועטה שהוא רב שנתי ואתם מעוניינים שישמש כגדר חיה. עוד ועוד סינונים שיקלו עליכם למצוא את הצמח שחיפשתם.
עולמות התוכן באתר פותחים בפניכם עולם שלם של מידע, כתבות, תמונות וסירטונים בכל הנושאים הקשורים לצמחים. חפשו איזה עולם מעניין אתכם, הטיפול בגן ? מתעניינים בסוגי צמחים כדי להכין את הגן לחורף ? או אולי במו ידכם, לשדרג את מערכת ההשקיה? לחפש הפעלות לגיל השלישי או לילדים ? לטפל באמצעות גינון וגם הצעות למתכונים מגן הירק שלכם.
לבחירתכם, תמונות מכל הסוגים, צמחים, גינות, עציצים , ספסלים,אדניות, גנים בוטניים ועוד ועוד. גלרית תמונות מהארץ ומהעולם, שתתן לכם השראה ורעיונות לעיצוב הגינה שלכם.
לעידוד הפריחה - נקטום את הענף, בנקודה לאחר שמתפצל לשני חלקים ( נשאיר מקטע אחד בכל צד של ה״וי״ שנוצר לאחר הפיצול).
את החלקים שקטמנו מהזיגוקקטוס, נייחר כמו שמייחרים סוקולנט, מעט מאוד מים. נשתול שני פרקים סהכ, אחד בתוך האדמה שני מחוצה לה. השקיה בשפריצר כשאדמה עומדת להתייבש. ברגע שהשריש מומלץ לדשן בהומוס נוזלי עם ההשקיה מידי פעם.
אפשר להניח את הבטטה במים, אינה מפונקת כמו תפוח אדמה. הגבעולים יתפשטו ונהנה מצמח לבית.
ייחורים מגבעולים - אפשר 2-3 עיניים באדמה, מעל האדמה מספיק עין אחת. אם נשתול באביב, בסוף הקיץ נהנה מבטטות.
ניתן גם להטמין את הבטטה ישירות באדמה.
לא מומלץ להוסיף אדמה, למשל חמרה לעציצים.
צריך לשתול במצע גידול אורגני מאוורר היטב, כמו כבול.
אדמה כשהיא בתוך כד או עציץ הופכת ל׳יציקת בטון׳.
זה לחלוטין לא דומה לשתילה באדמה.
צמח צריך באזור השורשים מים, דשן ואוויר. שימו לב שגם במצע מאוורר השורשים רצים להיקף מיכל שם יש להם הכי הרבה אוויר.
בסוף החורף ניתן לייחר רוזה אינדיקה המשמשת כנה של ורדים. לקחת חתיכת ענף, (לא להכניס לצנצנת מים) , לשתול באדמה או בעציץ עם תערובת שתילה במקום מוצל ולשמור על לחות. (הכנה היא החלק התחתון, בעל השורשים).
הימצאות שלשולים בקרקע מעיד על אדמה פורייה ובריאה. בקיץ הם מחפשים לחות ויורדים לעומק האדמה ובחורף עולים למעלה. ניזונים מחומר אורגני כמו קומפוסט ומפרקים אותו דרך הקיבה שלהם. הצואה שלהם יוצרת אדמה פורייה מאוד. בנוסף מאווררים ומתחחים את האדמה.
נראה שבאופן כללי, לא מומלץ להשקות את עלי הבגוניה כי זה גורם לרקבון. מומלץ להשקות את האדמה בלבד, כאשר יבשה.
ישנן סוגי בגוניות שהשקיית העלים אינה בעייתית, אך חשוב לזהות אותן בוודאות.
כשהנבגים חומים - לוקחים מעטפת נייר ופשוט משפשפים את העלה. הנבגים היבשים ינשרו למעטפה.
קחו מיכל שקוף של סלטים - בנפח של חצי ליטר, הניחו בו תערובת עציצים וחטאו עם מים רותחים.
כשהמיכל מתקרר - פזרו את הנבגים ועליהם פזרו שכבה דקיקה של תערובת.
סיגרו עם מכסה ושימרו את המיכל במקום אפלולי ולח. (רצוי בחממה).
תוך כמה זמן פני האדמה יתכסו במעין טחב ירוק הנקרא פרוטליה.
ממנו יצוצו עלים קטנים - ספורופיטים.
כאשר הם יגדלו לכדי צמחים , ניתן להעתיקם לעציץ משלהם. בהצלחה!!!
מידי פעם לרסס קלות על פני העציץ עד לנביגה.
תפוח אדמה אינו פקעת - הוא למעשה גבעול, ואפילו נראה את תהליך ההטמעה (פוטוסינטזה) כאשר בשמש תפוח האדמה הופך ירוק, ומפתח עיניים. למעשה, התהליך מתחת לאדמה הוא - מבסיס הגבעולים מתפתחים גבעולים תת-קרקעיים (הסטולונים), שצמיחתם אופקית והם מסתיימים בפקעת בצורת גבעול מעובה, שהיא תפוח האדמה המוכר לנו.
שאלה - איך מרכיבים מצע חומצי ואיך הופכים מצע קיים (של גרדניה , למשל) לחומצי יותר?
תשובה - נוסיף חומץ למי השתיה של הצמח. כף לליטר, נשקה בהדרגה.
שאלה - האם יש חשש שהקרקע תהיה חומצית מדי כתוצאה מעודף השקיה ?
תשובה - הקרקע לא תהיה חומצית ...היא כל הזמן מבסיסה בארץ.
כדאי לרכז יחד את הצמחים שדורשים קרקע חומצית. טיפול בצמח בעציץ יותר פשוט מאשר בגן במקרה של קרקע חומצית . למשל - מומלץ לגדל גרדניות והורטנסיות בעציץ...כך קל לשלוט על הרכב האדמה.
את זרעי התירס זורעים ישר באדמה במרחק 15 ס"מ בין זרע לזרע ובשורות. ההאבקה מתבצעת על ידי הרוח ולכן צריך מספר שורות ולא שורה ישרה אחת. החלק הזיכרי עם האבקה הינו הציצית שבראש הצמח והשחלה הינם הקלחים המתפחים בחיק העלים . יש לדאוג שתגיע אבקה . השקיה מדי יום.
בצל מאכל קטן שנקרא שאלוט. בצל זה בעל טעם עדין ומיוחד ונחשב לתוספת נאותה למטבח . השאלוט בניגוד לבצל רגיל גדל בתקופת הקיץ ובחודש אפריל זה הזמן המתאים לטמון אותו. אפשר לרכוש בכל סופר. בנוסף בצל השאלוט אינו פורח והוא מתרבה על ידי יצירת מושבת בצלים סביבו . הוא מוציא עלים כמו בצל רגיל וניתן להשתמש בהם לסלט כמו בצל ירוק. בסוף הקיץ מוציאים מהאדמה. את הבצלים הגדולים יחסית מעבירים לשימוש במטבח ואת הקטנים שומרים במקום מאורר עד לאביב להטמנה מחדש. אפשר גם לטמון בעציץ, אדנית או באדמה. בהצלחה. כיצד נדע שהבצלים מוכנים למאכל? כאשר העלים מתחילים להתיבש . בדרך כלל בסוף הקיץ.
מטרת הנילון על הקרקע למנוע מגע בין התותים לאדמה למניעת רקבון. מעל לתותים, על הקשתות ,יש נילון נוסף. בלילות ובימי גשם נשאר סגור. התותים מתחילים להניב בחורף תחת הנילון. ההשקיה היא באמצעות טפטפות מתחת לניילון.
עגבנייה כדאי לגדל עם בזיליקום אבל היא לא משתלבת טוב עם מלפפון, כרוב משתלב טוב עם חסה או סלק אבל לא עם תפוח אדמה ורבים מציעים לשלב גידול של תירס עם דלעת ושעועית.
הידעתם? כי ט״ו בשבט
וסליחה לכל הנוטעים...
אין זה חג נטיעות...
כלל וכלל לא...
זה יום בו העצים מתחילים לשתות את המים שנאצרו באדמה ולהעלות שרף לכדי פרחים. יום התחדשות - וטוב גם לנו כך. חוץ מזה זה יום (כמו ט"ו באב) המסמן את מחצית השנה לתרומות, מעשרות ופירות שביעית.
לאחר הפריחה נץ החלב יכנס לתרדמה... ממנה יקום רק בחורף. בתקופה זו מפסיקים את ההשקיה כדי שהבצלים לא ירקבו. ניתן לשמור את הבצלים באדמה ללא השקיה (מומלץ במצע העציץ ) , או לטמון בנסורת או קוקוס, במקום קריר, מאוורר ויבש. חוזרים להשקות שוב בחורף הבא, בתקופת הגשם הראשון.
לא מומלץ לשתול צמחים טרופיים באזורים המועדים לקרה.
שלג בדרך כלל לא עושה נזק ביולוגי אלא מכאני, הוא נערם על עצים ושובר ענפים. השלג מאפשר גדילה מתחתיו ולמעשה הוא מבודד ויוצר כיסי אויר בינו ובין האדמה, כך האדמה אינה קופאת.
הקרה היא הרעה.....היא המקפיאה את המים בעורקי הצמח לזמן ארוך...הורסת את תאיו באופן בלתי הפיך. ככל שיש בצמח יותר מים, הוא יסבול יותר. אל תשתלו 'טרופיים' באיזורים עם חשש לקרות...מספיקה שנה אחת קשה וכאב הלב על ההשקעה גדול. כתבה: שלי כהן
דעה אחת הינה - על מנת שהחלקים בבצל היקינתון יתמיינו לפריחה דרושה מנת קור . במידה והחורף קר תתקבל מנת קור זאת ותהיה פריחה .על מנת לא לסמוך על המזל נהוג לקרר את הבצלים במקרר בתא הירקות למשך 6 שבועות, דעה שניה - אני מגדלת יקינתונים באותן אדניות כבר שנים...הם מתרבים. בקצב שלהם. גאופיטים לא חייבים לפרוח כל שנה, יש שנים שהם משקיעים באיברים המוצנעים באדמה וברביה וגטטיבית...ויש שנים שהם הולכים על מיניות מתפרצת. אני לא מקררת, נותנת להם את הקצב שלהם ולא מתרגשת כשבשנה מסויימת לא פורח. כתבו - אלי חדש ושלי כהן.
באופן עקרוני טומנים גאופיטים בעומק פי 3 מגובהם .כלומר מעל הגאופיט יש אדמה בגובה פי 2 מגובהו של הבצל או הפקעת. יש יוצאים מהכלל כמו אמריליס (היפאסטרום) שטומנים כאשר השליש העליון של הבצל מעל האדמה. גם רקפות נהוג לטמון כאשר רק שכבת אדמה קטנה מכסה את הפקעת. כתב: אלי חדש