מתכון להחמצת ירקות הגן הירק
קחו צנצנת גדולה שיש לה מכסה אטום שטפו היטב במים חמים מאד (או לאחר ניקוי במדיח).
בחרו ירקות מומלץ קשים
חתכו לחצאים או ריבועים והכניסו לצנצנת
במהלך המילוי הוסיפו שיני שום קלופות, בין הירקות
הוסיפו סלרי עלים ושמיר, 2-3 פלפלים חריפים קטנים שלמים
כפית זרעי חרדל וכפית זרעי כוסברה
לימון אחד קטן חתוך לרבעים
ומלאו עד למעלה בתערובת מים חמים עם כפית מלח גס (עדיף מלח ים אטלנטי) על כל כוס מים
יש להניח על אדן החלון ומדי יום לערבב כשהמכסה פתוח,
אחרי 4-5 ימים לטעום
אם טעים לכם יש להעביר את הצנצנת למקרר.
ניתן להחמיץ מגוון סוגי ירקות שגידלנו בגן הירק,
מלפפונים קטנים שלמים, כרוב לבן קצוץ, פרוסות גזר, פרחי כרובית, עגבניות (אני מעדיף ירוקות אבל אפשר גם אדומות קשות), גמבה, אבטיח עם הקליפה ועוד.
בתאבון