בעזרת הקטלוג ניתן למצוא על פי מאפיינים, את הצמח המתאים לכם.
סמנו ובחרו - האם הינכם מעוניינים בעץ או במטפס, בצמח גבוה, לצל, עם פריחה צהובה ועלים אפורים, השקיה מועטה שהוא רב שנתי ואתם מעוניינים שישמש כגדר חיה. עוד ועוד סינונים שיקלו עליכם למצוא את הצמח שחיפשתם.
עולמות התוכן באתר פותחים בפניכם עולם שלם של מידע, כתבות, תמונות וסירטונים בכל הנושאים הקשורים לצמחים. חפשו איזה עולם מעניין אתכם, הטיפול בגן ? מתעניינים בסוגי צמחים כדי להכין את הגן לחורף ? או אולי במו ידכם, לשדרג את מערכת ההשקיה? לחפש הפעלות לגיל השלישי או לילדים ? לטפל באמצעות גינון וגם הצעות למתכונים מגן הירק שלכם.
לבחירתכם, תמונות מכל הסוגים, צמחים, גינות, עציצים , ספסלים,אדניות, גנים בוטניים ועוד ועוד. גלרית תמונות מהארץ ומהעולם, שתתן לכם השראה ורעיונות לעיצוב הגינה שלכם.
"הצימבידיום איבד את הקשר עם הקרקע? בידוקו אם יש "עיניים", מתחת לעטיפות היבשות. אם יש, אלה התחלת פקעולים חדשים. שיתלו אותם במצע מאוורר ונקווה שיצליחו לגדול ולהצמיח שורשים. גם פקעול ללא עלים ושורשים, עם עין בריאה, יגדל וילבלב.
צימבידיום, אפשר לגדל מפקעול חסר שורש, בתנאי שלא נרקבה לו ה""עין"".
מתי מומלץ לבצע את החלקת הצמח? - אפשר כל השנה, אין להם תקופת תרדמה. חלוקת הצימבידיום, מעודדת פקעולים חדשים ומונעת התנוונות פקעולים במרכז הצמח.
הסיבה הסבירה ביותר לכך היא מעבר של הצמח מחממה לחה לסביבה יבשה יותר והשוק שהצמח מקבל עקב כך. ההמלצה היא לרסס במים מספר פעמים ביום על העלים והשרשים החיצוניים. לא לחשוף את הצמח לחום או קרינה ישירה ולהשקות כרגיל עם ייבוש בין ההשקיות. בפריחה הבאה יהיה בסדר
נהוג לשייך לקטליאות את כל אוהבי האור ואפילו שמש בוקר/ערב.
לשייך לאונצידיום את אלה שחייבים יבוש חזק בין ההשקיות (באלבים רחבים/גדולים).
לפאלנופסיס את אוהבי הצל ומעט אור.
שם הסחלב הוא Dendrobium pierardi ( חפשו בגלרית התמונות באתר). הוא מוציא שתילונים קטנים על הענפים המבוגרים.
אלו מוציאים שורשי אוויר וניתן לנתקם מצמח האם כאשר השורשים מתארכים. שותלים בעציץ קטן - והרי לכם צמח חדש שיפרח בשנה הבאה.
לסחלבים יש הילה מסתורית ומיתוס שהם קשים לגידול. אבל, יש מספר סוגים שניתן לגדל בארץ ללא בעייה אם שומרים על כמה חוקי בסיס. הראשון - להיזהר מהשקיית יתר!
סחלבים אוהבים להשתל בסלסלות עץ, שורשי הסחלב האפיפיטי אוהבים להאחז בעץ הספוג במים וכך הם מדמים את הגידול בטבע, ביערות הגשם.
הסחלבים אוהבים הרבה סוגי עץ, ואינם אוהבים את עץ האקליפטוס והאורן הישראלי.
"
המלצה לטיפול נגד מחלות ומזיקים בסחלבים - להגמיע את העציץ (כלומר לטבול את כל הכלי עם השורשים למספר דקות) במיכל גדול עם - 10 ליטר מים שעורבבו עם 10 סמ"ק קונפידור.
יש הפועלים כך כטיפול תקופתי, ויש כאשר הופיעו המזיקים.
השקיית הפאפים (Paphiopedilum) - רצוי להשקות את המצע בלבד ולא את הצמח כולו.
ניצני הפריחה רגישים לריקבון לכן אסור שישארו רטובים.
לכן אם מבצעים השקיה או התזה מלמעלה חשוב לבצעה מוקדם בבוקר, כדי שהטיפות יתייבשו.
קטליאה, הכלאה של מינים גדולים מברזיל. אחרי פריחתה רצוי להמעיט לתקופת מה בהשקייה.
אוהבת המון אור, מצע אוורירי ויבוש טוב בין ההשקיות.
נהוג לסדר את הסחלבים בבית/ חממה בתנאי גידול אלו -
קטליאה - אור, השקייה, איוורור, דישון.
פאלנופסיס - פחות אור, איוורור, דישון, יותר רטיבות בשורשים, אך בכל זאת לייבש בין ההשקיות.
בחורף הישראלי, מגדילים בדרך כלל לצמחי הסחלב את מרווחי ההשקייה, אחרת הפטריות והבקטריות תוקפות. חייבים לתת לסחלבים להתייבש היטב בין השקייה להשקייה.
כמו כן ישנם סחלבים שנכנסים בחורף לתרדמה (בהתאם לארצות מוצאם) ואז לא משקים בכלל ובוודאי שלא מדשנים.
ההויות נמצאות בחממת הסחלבים ומקבלות ריסוס יומיומי להעלאת הלחות.
התנאים של ההויות והסחלבים מאד דומים, רובם גדלים ביערות הגשם הלחים.
מה שחשוב, כשמגדלים אותם בעציצים, שהמצע יהיה אוורירי ותהיה תנועת אויר ליבוש המצע, לחות יחסית באויר, כמה שיותר יותר טוב.
שניהם Cypripedioideae...ההבדל העיקרי הוא שסיפריפדיום הוא בעל עלים רחבים בעוד שפפיופדילום ופרגמיפדיום הם בעלי עלים צרים. בנוסף, רוב הפרגים הם צמחי מים וצורתם קצת שונה (צריך להתרגל כי קשה להגדיר את ההבדל בפרח). הבדל נוסף הוא שכל הפרגים למיטב זיכרוני מרובי פרחים בעוד שפאפים רק חלקם הקטן.
ההוראות עבור סחלבים, נסו גם בצמחים אחרים.
משתמשים בסבון כלים כדי ״לחנוק״ כנימות. כף סבון בליטר מים, לנער, לרסס עד הרטבה מלאה. אחרי בערך 20 דקות כדאי לשטוף את הצמח במים כדי לנקות מכנימות מתות ושאריות סבון. מומלץ לטפל בבוקר כשעוד לא חם והצמח יספיק להתייבש אחרי השטיפה/