מתכון לקונפיטורת תאנים
סבתא בישלה ריבה.... המון ריבה.
חודש ספטמבר הוא בדיוק הזמן למסע קטיף התאנים. המבצע הסתיים אתמול בחצות. 20 ק״ג ריבה בעשרות צינצנות ניצבות למסדר על אדן החלון. שלא נדע מחסור. חג שמייח!
אם במקרה יש לכם עץ תאנים בגינה
קיטפו מהפרי והכינו קונפיטורה
המצרכים
תאנים טריות
סוכר
מיץ לימון
אופן ההכנה
חותכים את התאנים לרבעים. שמים בסיר רחב וכבד.
מוסיפים חצי ק"ג סוכר על כל 1 ק"ג פרי ומיץ מחצי לימון.
מביאים לרתיחה ומבשלים תוך כדי ערבוב תכוף על אש בינונית כשעה וחצי או עד שהנוזל נקרש. (מטפטפים כפית מהנוזלים לכלי זכוכית קטן שהנחנו בפריזר ובודקים צמיגות)
מוזגים לצינצנות מעוקרות ומכסים היטב. שומרים במקרר!
למעבר לאתר האינטרנט של גילי שגיא
שפע צנצנות עם קונפיטורת תאנים מוכנות לחלוקה
בתאבון
למעבר לאתר האינטרנט של גילי שגיא