תמונת קישור למפת ספקים

join btn 

  • יוני נוי  YoninoY, גננית, שתלנית ומעצבת נוף
    יוני נוי YoninoY, גננית, שתלנית ומעצבת נוף
    תחום עיסוק: עיצוב הגן, יועצים ובעלי מקצוע, גננים וטיפול בגן
    עמוד הספק: פתח
  • משתלת שתילים- משתלה יצרנית
    משתלת שתילים- משתלה יצרנית
    תחום עיסוק: משתלות לקהל הרחב, משתלות יצרניות ומגדלים, משתלות סיטונאיות
    עמוד הספק: פתח
  • משתלת מלצר
    משתלת מלצר
    תחום עיסוק: משתלות לקהל הרחב, משתלות יצרניות ומגדלים, משתלות סיטונאיות
    עמוד הספק: פתח
  • בית הספר לגינון ושתלנות
    בית הספר לגינון ושתלנות
    תחום עיסוק: יועצים ובעלי מקצוע, חוגים, סדנאות ובתי ספר לגינון
    עמוד הספק: פתח
  • משתלת צבר - קקטוסים וסוקולנטים
    משתלת צבר - קקטוסים וסוקולנטים
    תחום עיסוק: משתלות לקהל הרחב
    עמוד הספק: פתח
  • גינות - משתלה וחנות גן אינטרנטית
    גינות - משתלה וחנות גן אינטרנטית
    תחום עיסוק: משתלות לקהל הרחב, יבואנים, עיצוב הגן, מוצרים וציוד לגן, ריהוט ותאורת גן
    עמוד הספק: פתח
  • הטובים לדקל - הדברת חדקונית הדקל
    הטובים לדקל - הדברת חדקונית הדקל
    תחום עיסוק: יועצים ובעלי מקצוע, גננים וטיפול בגן
    עמוד הספק: פתח
  • יצחק, טיפול והדברה בצומח ( גם חדקונית הדקל)
    יצחק, טיפול והדברה בצומח ( גם חדקונית הדקל)
    תחום עיסוק: יועצים ובעלי מקצוע, גננים וטיפול בגן
    עמוד הספק: פתח
קליפות פומלה מזוגגות הצילום מאת: סימה ליליוס ביבי

קליפות פומלה מזוגגות

מתכון שעובר במשפחתה של סימה מאז ימי גרוש ספרד.
סימה מלמדת אותנו, כיצד להכין קליפות פומלה מזוגגות, מהפומלות שגידלתם בגינה.

תאריך: 17-01-2015 מאת: סימה ליליוס ביבי תגיות:פומלה, מתכונים, מתכון, ריבה
הוסף לאוספים שלי

קליפות פומלה מזוגגות


סימה מלמדת אותנו, כיצד להכין קליפות פומלה מזוגגות, מהפומלות שגידלתם בגינה.

תוך כדי געגועים לבית של אמא, מספרת סימה - ״זאת ריבה שעוברת במשפחה מאז גרוש ספרד. יהודי תורכיה במיוחד מאיזמיר, היו ידועים בריבות ומרקחות שלהם. אמא לא ויתרה לנו וכל מתכון משפחתי עבר אלינו, ארבעת בנותיה״

במקרים רבים, כאשר אנו מגדלים עצי פרי, פרי הדר, או פירות טרופיים, העץ שופע פירות. מנגו, לימונים, תפוזים, קרמבולה ועוד.

במדור זה נציע מתכונים, כדי שנהנה מפרי הגן. הפעם - פומלה.


הוראות הכנה:

ביחרו פירות נאים, שיטפו אותם, והחלו במלאכה.

הנתונים הינם עבור 1 ק״ג קליפות פרי הפומלה.

  • קלפו את הפומלה בעזרת קולפן ,להשתדל בצורה של רצועות ארוכות. (במידה והשיכבה הלבנה הפנימית, ספוגית מדי, ניתן להורידה בעזרת סכין).

  • חיתכו לרצועות ברוחב של כ-3 ס״מ (שבלולים דקים מיד מתפרקים בבישול. אם השבלולים עבים, חיתכו אותם עם תם הבישול.)

  • גלגלו את רצועות הקליפות לצורות של שבלולים,

  • השחילו חוט במרכז השבלולים, וצרו שרשרת.

  • הניחו את שרשרת שבלולי הפומלה בסיר עם מים, הרתיחו 3 דקות ושיפכו את המים.

  • הרתיחו שוב במים, 3 דקות.

  • השרו את הקליפות, יומיים בכלי עם מים, כאשר 3 פעמים ביום מחליפים את המים, להוצאת המרירות. (החלק הפנימי של הקליפה הוא בצבע לבן ובטעם מריר, מכונה שיכבה ׳לבנה׳ ובלועזית ׳אלבדו׳).

  • יש להקפיד לסנן את הקליפות בעת הוצאתן מההשריה, ושתהינה יבשות באופן יחסי.

  • הניחו את הקליפות בסיר,

  • הכינו תערובת של - 1 ק״ג סוכר ומספר טיפות וניל.

  • שיפכו את תערובת הסוכר על הקליפות שבתוך הסיר.

  • חממו את הסיר עד להמסת הסוכר, ושיפכו את מיץ הלימון לתוך הסיר, צמצמו עד ליצירת זיגוג עדין

  • בשלו את הקליפות עד להיותן ברמת קשיות בינונית, 

  • הוציאו את הקליפות המבושלות מהסיר, לאחר שהתקרר

  • שילפו את החוט שקישר בין הקליפות ושמר על צורתן, 

  • אחסנו בקופסא, כאשר הקליפות תבולות בסירופ שנותר בסיר.
  • ניתן לגלגל את השבלולים בקוקוס.

  • הניחו על כלי ההגשה, בתאבון

    10942795 848331518523350 1109627201 n 10928594 848304205192748 1384598184 n 10922061 848304305192738 1098907860 n

              רצועות קליפת הפומלה            השחלת שבלולי הפומלה על חוט       הוצאת השבלולים מהסיר לאחר
                                                                                                                        הבישול   

 10942248 848304155192753 562291405 n 10579106 848304128526089 1169855183 n 10934541 848304191859416 841139424 n

        חיתוך שבלולים רחבים מדי         הסוכר על השבלולים, לפני הבישול         איחסון שבלולי הפומלה בקופסא
                                                                                                                      עם הסירופ

10941752 848304211859414 795656625 n

                                                                              בתאבון 


תודה לסימה שצילמה ושיתפה את כולנו.

ניתן לשתמש במתכון זה גם בקליפות תפוזים (מומלץ קליפות עבות), ואף בקליפות לימון.

 

 

?לדפי הסברים באתר

הקימו ׳אוסף חדש׳

רשימת האוספים שלי

סמנו לאיזה אוספים להוסיף את הפריט. ("שמור והוסף" בגמר התהליך)

שמור והוסף
סגור שמור והוסף
scroll back to top

popup Geophyte630420 copy

סגור ואל תציג יותר
? X לחץ כדי לצפות באוסף המהיר הכינו במהירות רשימת צמחים ! חדש! ניתן ליצור הצעת מחיר בקלות ובמהירות...

יש לסמן ב-V את הצמחים אותם הנך מעוניין להוסיף להזמנה

הוסף הכל לאוספים נקה הכל

לא ניתן לשמור צמחים נוספים!

ניתן להוסיף את הצמחים ברשימה המהירה לאחד האוספים, ואח"כ להמשיך את האוסף המהיר.

בחר אוסף אחד לשליחה במייל

שלח את האוסף שלי

סגור שלח