המתכון של דודו לעלי גפן ממולאים באורז
אצל יוצאי עיראק וכורדיסטן קוראים לזה יפרח',
אצל דוברי הלדינו - יאפרקיס
עלי גפן ממולאים של רונה אשתי היקרה, מה'איזבלה' שבגינה- ללקק את האצבעות.
המצרכים
- עלי גפן צעירים וטריים, זן איזבלה מומלץ.
- אורז יסמין או אורז עגול
- בצל קצוץ
- כוסברה
- נענע
- מלח ופלפל
- שמן זית
אופן ההכנה
חולטים עלי גפן במים רותחים למספר דקות.
בינתיים, שוטפים טוב אורז יסמין או עגול.
מערבבים את האורז עם מיץ לימון 🍋 , כוסברה, נענע, בצל קצוץ ומלח.
ממלאים ומגלגלים באופן הדוק.
מניחים בסיר צמוד- צמוד,
מזליפים שמן זית ,
ומוסיפים מים רותחים בהתאם לכמות האורז.
מבשלים כ- 15 דקות על אש קטנה עם מכסה סגור.
זהו, כל מה שנשאר זה לכבות טלפונים, לסגור חלונות ודלתות לפתוח את הסיר ולהעלים ראיות
בתאבון
תודה לרונה מורד שהכינה ודודו מורד ממשתלת ניירובי שצילם והמליץ לנו על המתכון