עלי גפן ממולאים עם אורז, פטרוזיליה, נענע ורכז רימונים
המצרכים
- עלי גפן גדולים וצעירים
- אורז
- בצל קצוץ מטוגן בשמן זית
- עגבניות, חתוכות לקוביות קטנות
- פטרוזיליה
- נענע
- תפוחי אדמה
- שמן זית
- מלח ופלפל
- מיץ לימון
- רכז רימונים
אופן ההכנה
מכינים אורז שעבר רתיחה
מטגנים בצל קצוץ בשמן זית (עד שהופך שקוף)
בוחרים עלי גפן יפים ושלמים, יוצקים עליהם מים רותחים, מניחים במסננת, מחכים שיחליפו את צבעם
פורסים כ- 10 עלי גפן על השיש
מכינים תערובת של - קוביות עגבניה, בצל קצוץ מטוגן, פטרוזיליה ונענע קצוצים, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם,
מוסיפים את התערובת לאורז
ממלאים את עלי הגפן בתערובת האורז, ומגלגלים בקלות.
מרפדים סיר רחב בעלי גפן, עליהם פורסים פרוסות דקות של תפוחי אדמה.
מניחים בסיר בצפיפות את עלי הגפן המגולגלים.
רוטב - מערבבים שמן זית, מיץ לימון, מוסיפים מים רותחים, עלי נענע קצוצים, מלח ופלפל . אם יש צורך מוסיפים סוכר. נסו גם להוסיף כמה טיפות של רכז רימונים.
מניחים צלחת על העלים הממולאים, כדי לדחוס אותם, שלא יצופו
מכסים את עלי הגפן ברוטב, כ-1 ס״מ מעל העלים.
מבשלים על אש נמוכה עד שנספג רוטב
קיראו גם כיצד יפה מקפיאה עלי גפן
בתאבון
יפה לוי