מרק דלעת של דליקטסן
ביקור קצר בטוקיו מלא ניחוחות דלעת, הזכיר לנו שאמנם ליל כל הקדושים הוא לא חג יהודי אבל דלעת יש כאן בשפע, ולנו יש מתכון נפלא למרק דלעת חם. הרי הוא לפניכם.
המצרכים
1 ק"ג דלעת חתוכה לקוביות
1 בצל לבן קצוץ
4 גזרים בינוניים מקולפים, חתוכים לקוביות
1 כף ג'ינג'ר קצוץ
3 שיני שום שלמות
1 גבעול למון גראס
3 עלי קפיר ליים
50 מ"ל קרם קוקוס
1 ליטר ציר ירקות (למעבר למתכון ציר הירקות)
אופן ההכנה
מאדים את הבצל עם מעט שמן, עד שהוא נעשה שקוף. מוסיפים את הגזר, הדלעת ושיני השום, מתבלים במעט מלח ומאדים במשך 10 דקות.
מוסיפים את עלי הקפיר ליים וגבעול הלמון גראס ומאדים עוד כ-15 דקות, עד שהירקות מתרככים. מוסיפים את ציר הירקות ומבשלים עד שהגזר והדלעת רכים לגמרי.
מוציאים את הלמון גראס ועלי הקפיר ליים וטוחנים. מוסיפים קרם קוקוס, מעט סוכר ומלח לפי הטעם.
בהגשה מומלץ לפזר מעל גרעיני דלעת ולהוסיף בצל ירוק קצוץ גס.
בתאבון
למעבר לאתר האינטרנט של דליקטסן