תמונת קישור למפת ספקים

join btn 

  • משתלת שתילים- משתלה יצרנית
    משתלת שתילים- משתלה יצרנית
    תחום עיסוק: משתלות לקהל הרחב, משתלות יצרניות ומגדלים, משתלות סיטונאיות
    עמוד הספק: פתח
  • משתלת צבר - קקטוסים וסוקולנטים
    משתלת צבר - קקטוסים וסוקולנטים
    תחום עיסוק: משתלות לקהל הרחב
    עמוד הספק: פתח
  • גינות - משתלה וחנות גן אינטרנטית
    גינות - משתלה וחנות גן אינטרנטית
    תחום עיסוק: משתלות לקהל הרחב, יבואנים, עיצוב הגן, מוצרים וציוד לגן, ריהוט ותאורת גן
    עמוד הספק: פתח
  • הטובים לדקל - הדברת חדקונית הדקל
    הטובים לדקל - הדברת חדקונית הדקל
    תחום עיסוק: יועצים ובעלי מקצוע, גננים וטיפול בגן
    עמוד הספק: פתח
  • יצחק, טיפול והדברה בצומח ( גם חדקונית הדקל)
    יצחק, טיפול והדברה בצומח ( גם חדקונית הדקל)
    תחום עיסוק: יועצים ובעלי מקצוע, גננים וטיפול בגן
    עמוד הספק: פתח
  • משתלת מלצר
    משתלת מלצר
    תחום עיסוק: משתלות לקהל הרחב, משתלות יצרניות ומגדלים, משתלות סיטונאיות
    עמוד הספק: פתח
מתכון לתבשיל קארי מעץ המורינגה הצילום מאת: נדב אבן נור

מתכון לתבשיל קארי מעץ המורינגה

מתכון לתבשיל קארי מעץ המורינגה שסבתי עליה השלום נהגה להכין לנו והיינו קוראים לו "דראם סטיק" (מקלות תף).
תאריך: 08-11-2016 מאת: נדב אבן נור תגיות:מתכונים, מורינגה, קארי
הוסף לאוספים שלי

מתכון לתבשיל קארי מעץ המורינגה

מתכון לתבשיל קארי מעץ המורינגה שסבתי עליה השלום נהגה להכין לנו והיינו קוראים לו "דראם סטיק" (מקלות תף).
שם העץ - מורינגה מכונפת Moringa oleifera, עץ טרופי שזקוק למעט השקיה ואף ישרוד בתנאי בצורת.
המתכון מתאים לחודש חודשיים בלבד בשנה, שהתרמילי המורינגה עדיין צעירים על העץ.

מרכיבים

כ- 10 תרמילים צעירים מעץ המורינגה
כוס עלים חתוכים מעץ המורינגה (עלים המופרדים מהגבעולים)
בצל קצוץ
3 שיני שום
שמן זית
כף וחצי אבקת קארי
כפית מלח
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
חצי כוס עדשים כתומות
פחית קרם קוקוס

הוראות הכנה

קוטפים את התרמילים מהעץ ומוודאים שהם צעירים ולא יותר מעובי אצבע.
אוספים גם קצת עלים.
שוטפים את התרמילים וחותכים כל אחד לשלושה עד ארבעה חלקים,
את העלים שוטפים ומפרידים מהגבעול.
בסיר מטגנים בצל קצוץ ושלוש שיני שום בשמן זית.
לאחר הזהבה מוסיפים כף וחצי אבקת קארי
וכפית מלח
מטגנים מעט עם הבצל.
מוסיפים את התרמילים והעלים ושני תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות.
מוסיפים פחית קרם קוקוס, עדשים כתומות ומים עד לכיסוי מביאים להרתחה.
(העדשים מתפרקות בבישול ועוזרות להפוך את הנוזל לסמיך יותר)
מכסים במכסה וממשיכים לבשל על להבה נמוכה כ 40 דקות עד שתפוחי האדמה רכים והתרמילים מתבקעים לארבע חלקים כשנוגעים עם מזלג.

יש לדעת, שהקליפה של התרמיל עצית ולא למאכל, אך הבשר והגרעינים שבתוכה הם מעדן !


בתאבון

תודה לנדב אבן נור על המתכון

?לדפי הסברים באתר

הקימו ׳אוסף חדש׳

רשימת האוספים שלי

סמנו לאיזה אוספים להוסיף את הפריט. ("שמור והוסף" בגמר התהליך)

שמור והוסף
סגור שמור והוסף
scroll back to top

bird banner

סגור ואל תציג יותר
? X לחץ כדי לצפות באוסף המהיר הכינו במהירות רשימת צמחים ! חדש! ניתן ליצור הצעת מחיר בקלות ובמהירות...

יש לסמן ב-V את הצמחים אותם הנך מעוניין להוסיף להזמנה

הוסף הכל לאוספים נקה הכל

לא ניתן לשמור צמחים נוספים!

ניתן להוסיף את הצמחים ברשימה המהירה לאחד האוספים, ואח"כ להמשיך את האוסף המהיר.

בחר אוסף אחד לשליחה במייל

שלח את האוסף שלי

סגור שלח