תמונת קישור למפת ספקים

join btn 

  • משתלת שתילים- משתלה יצרנית
    משתלת שתילים- משתלה יצרנית
    תחום עיסוק: משתלות לקהל הרחב, משתלות יצרניות ומגדלים, משתלות סיטונאיות
    עמוד הספק: פתח
  • משתלת צבר - קקטוסים וסוקולנטים
    משתלת צבר - קקטוסים וסוקולנטים
    תחום עיסוק: משתלות לקהל הרחב
    עמוד הספק: פתח
  • גינות - משתלה וחנות גן אינטרנטית
    גינות - משתלה וחנות גן אינטרנטית
    תחום עיסוק: משתלות לקהל הרחב, יבואנים, עיצוב הגן, מוצרים וציוד לגן, ריהוט ותאורת גן
    עמוד הספק: פתח
  • הטובים לדקל - הדברת חדקונית הדקל
    הטובים לדקל - הדברת חדקונית הדקל
    תחום עיסוק: יועצים ובעלי מקצוע, גננים וטיפול בגן
    עמוד הספק: פתח
  • יצחק, טיפול והדברה בצומח ( גם חדקונית הדקל)
    יצחק, טיפול והדברה בצומח ( גם חדקונית הדקל)
    תחום עיסוק: יועצים ובעלי מקצוע, גננים וטיפול בגן
    עמוד הספק: פתח
  • משתלת מלצר
    משתלת מלצר
    תחום עיסוק: משתלות לקהל הרחב, משתלות יצרניות ומגדלים, משתלות סיטונאיות
    עמוד הספק: פתח
מתכון להכנת ליקר פיטנגו - גידלתם פיטנגו, עכשיו הזמן להנות ממשקה טעים. הצילום מאת: TO KEEP

מתכון להכנת ליקר פיטנגו - גידלתם פיטנגו, עכשיו הזמן להנות ממשקה טעים.

עץ הפיטנגו שלנו מלא בפירות עגולים אדמדמים
מה עושים עם כל הפרי?
למדתי כי סבתא שלי היתה מכינה ליקר פיטנגו.
תאריך: 23-10-2018 מאת: TO KEEP תגיות:מתכונים, פיטנגו, עצי פרי
הוסף לאוספים שלי

מתכון להכנת ליקר פיטנגו - גידלתם פיטנגו, עכשיו הזמן להנות ממשקה טעים.

הסתיימה הפריחה היפיפיה ועץ הפיטנגו שלנו התמלא בפירות כדוריים קטנים ואדמדמים.
בני המשפחה אוהבים את פרי הפיטנגו, אבל השנה החלטנו, מכינים ליקר פיטנגו כמו שסבתא היתה מכינה.

קטפנו את הפיטנגו מהעץ, זה לא פשוט.... כי כאשר מניעים בקלות את הענפים, הכדורים הקטנים, נופלים עלינו וחבל על כל פרי. פרסנו יריעת בד על הקרקע ( למדנו ממסיק הזיתיים :) ) ואספנו את מבול הפיטנגו שהתפזר לכל עבר.

שטפנו את הפרי, ניקינו
עיקרנו במים רותחים את צינצנות הזכוכית.

הוספנו שכבה אחר שיכבה של פרי וסוכר, (השכבות באותו היחס, בסך הכל = למשל 1 ק״ג פרי ו-1 ק״ג סוכר))
שכבת פרי ( אולי עדיף להתחיל משכבת סוכר)
שכבת סוכר,
ושוב שכבת פרי
שכבת סוכר ( שכבה עליונה תהיה תמיד מסוכר)

כיסינו את המיכל בבד כותנה צפוף, מוקף בגומיה. חשוב מאוד שיהיה מאוורר כי בתהליך תסיסה נוצרים גזים שיוצרים לחץ לכן חייבים לצאת מהמיכל.

כעת יש שתי גישות -

שיטה ראשונה -

להניח בשמש למספר ימים עד שהפרי מגיר את כל הנוזלים, הסוכר נמס, ובצנצנת יהיה למעשה מיץ פרי מתקתק.
נסנן את המיץ, ונעמידו בצל בכלי סגור לתקופה של כשנה. כך יווצר הנוזל האלכוהולי.
נטעם, ואם צריך נוסיף אלכוהול נוסף כדי להעלות את ריכוזו.

שיטה שניה -

נראה שבשיטה זו אחוז האלכוהול יהיה נמוך יותר, לכן יש להוסיף למיכל אלכוהול ( שיהיה מעל 20% אלכוהול במשקה כדי שלא יתקלקל).
נשמור את הצנצנת עם בד הכותנה במקום קריר ומוצל לתקופה של מספר שבועות עד חודשיים, ננער מדי יום.
לאחר שהסוכר נמס, נראה את הסירופ בתחתית הכלי.
נפריד בין הסירופ לשאריות הפרי, ויש לנו בסיס לליקר פיטנגו, ניתן להוסיף וודקה או אלכוהול אחר, ולאחר המתנה של כשבועיים, נסנן את התערובת שלנו, כדי שיהיה ליקר צלול.
נשתה את המשקה, ונשמח עד השמים.

אספנו את הפיטנגו,
שטפנו וניקינו מעלים
שיכבה ראשונה של פיטנגו ( אולי עדיף שיכבה ראשונה של סוכר?)
שכבת פרי, שכבת סוכר
ולבסוף שכבת סוכר
סוגרים בבד צפוף ונושם ומהדקים עם גומיה
הכלים מתחממים בשמש כשבועיים
?לדפי הסברים באתר

הקימו ׳אוסף חדש׳

רשימת האוספים שלי

סמנו לאיזה אוספים להוסיף את הפריט. ("שמור והוסף" בגמר התהליך)

שמור והוסף
סגור שמור והוסף
scroll back to top

bird banner

סגור ואל תציג יותר
? X לחץ כדי לצפות באוסף המהיר הכינו במהירות רשימת צמחים ! חדש! ניתן ליצור הצעת מחיר בקלות ובמהירות...

יש לסמן ב-V את הצמחים אותם הנך מעוניין להוסיף להזמנה

הוסף הכל לאוספים נקה הכל

לא ניתן לשמור צמחים נוספים!

ניתן להוסיף את הצמחים ברשימה המהירה לאחד האוספים, ואח"כ להמשיך את האוסף המהיר.

בחר אוסף אחד לשליחה במייל

שלח את האוסף שלי

סגור שלח