תוצאות חיפוש עבור: הטמנה

סנן תוצאות לבחירתך -
סה"כ 2 תוצאות נמצאו

בצל שאלוט

בצל מאכל קטן שנקרא שאלוט. בצל זה בעל טעם עדין ומיוחד ונחשב לתוספת נאותה למטבח . השאלוט בניגוד לבצל רגיל גדל בתקופת הקיץ ובחודש אפריל זה הזמן המתאים לטמון אותו. אפשר לרכוש בכל סופר. בנוסף בצל השאלוט אינו פורח והוא מתרבה על ידי יצירת מושבת בצלים סביבו . הוא מוציא עלים כמו בצל רגיל וניתן להשתמש בהם לסלט כמו בצל ירוק. בסוף הקיץ מוציאים מהאדמה. את הבצלים הגדולים יחסית מעבירים לשימוש במטבח ואת הקטנים שומרים במקום מאורר עד לאביב להטמנה מחדש. אפשר גם לטמון בעציץ, אדנית או באדמה. בהצלחה. כיצד נדע שהבצלים מוכנים למאכל? כאשר העלים מתחילים להתיבש . בדרך כלל בסוף הקיץ.
אלי חדש גן לצמחי מאכל, מרפא ותבלינים בצל, גן ירק, סלט
הוסף לאוספים שלי

יקינתון, האם לקרר את הפקעת לפני ההטמנה?

דעה אחת הינה - על מנת שהחלקים בבצל היקינתון יתמיינו לפריחה דרושה מנת קור . במידה והחורף קר תתקבל מנת קור זאת ותהיה פריחה .על מנת לא לסמוך על המזל נהוג לקרר את הבצלים במקרר בתא הירקות למשך 6 שבועות, דעה שניה - אני מגדלת יקינתונים באותן אדניות כבר שנים...הם מתרבים. בקצב שלהם. גאופיטים לא חייבים לפרוח כל שנה, יש שנים שהם משקיעים באיברים המוצנעים באדמה וברביה וגטטיבית...ויש שנים שהם הולכים על מיניות מתפרצת. אני לא מקררת, נותנת להם את הקצב שלהם ולא מתרגשת כשבשנה מסויימת לא פורח. כתבו - אלי חדש ושלי כהן.
הוסף לאוספים שלי
?לדפי הסברים באתר

הקימו ׳אוסף חדש׳

רשימת האוספים שלי

סמנו לאיזה אוספים להוסיף את הפריט. ("שמור והוסף" בגמר התהליך)

שמור והוסף
סגור שמור והוסף
scroll back to top

bird banner

סגור ואל תציג יותר
? X לחץ כדי לצפות באוסף המהיר הכינו במהירות רשימת צמחים ! חדש! ניתן ליצור הצעת מחיר בקלות ובמהירות...

יש לסמן ב-V את הצמחים אותם הנך מעוניין להוסיף להזמנה

הוסף הכל לאוספים נקה הכל

לא ניתן לשמור צמחים נוספים!

ניתן להוסיף את הצמחים ברשימה המהירה לאחד האוספים, ואח"כ להמשיך את האוסף המהיר.

בחר אוסף אחד לשליחה במייל

שלח את האוסף שלי

סגור שלח