עולם תוכן - חליטות
מהי חליטה?
חליטה (בישול מקדים, נקראת גם "בלנשה", מצרפתית: blancher) היא שיטת בישול שבהמשרים את המזון במים חמים לא רותחים לזמן קצר.
שיטה זו משמשת בעיקר להכנת תה ומשקאות נוספים העשויים מעלים, בכך שהיא ממצה את הטעם והריח הנמצאים בשמנים האתריים בתוך העלים, שמנים שמתאדים בטמפרטורה שמעל 80 מעלות צלזיוס. אם יצקו עליהם מים רותחים יאבדו רוב הטעמים וישאר רק הטעם המריר שבעלים.
שיטה זו גם מסייעת לקילוף עגבניות או פירות הרכים מדי לקילוף בקולפן, להוצאת ריחות לוואי מחלקי פנים של בקר ועוף, לריכוך חומרי גלם שונים על מנת לרככם חלקית ועם זאת לשמור על צורתם, מרקמם החיצוני ועל ערכם התזונתי.
מכאן גם מתחלק הבלנשיר לכמה סוגי חליטה ביניהם בישול ירוק, בישול לבן ובישול כחול.
צמחי מרפא המופיעים באתר זה ומשתמשים בהם בדרך של חליטה
רשימת צמחי מאכל שמשמשים לחליטה