בעזרת הקטלוג ניתן למצוא על פי מאפיינים, את הצמח המתאים לכם.
סמנו ובחרו - האם הינכם מעוניינים בעץ או במטפס, בצמח גבוה, לצל, עם פריחה צהובה ועלים אפורים, השקיה מועטה שהוא רב שנתי ואתם מעוניינים שישמש כגדר חיה. עוד ועוד סינונים שיקלו עליכם למצוא את הצמח שחיפשתם.
עולמות התוכן באתר פותחים בפניכם עולם שלם של מידע, כתבות, תמונות וסירטונים בכל הנושאים הקשורים לצמחים. חפשו איזה עולם מעניין אתכם, הטיפול בגן ? מתעניינים בסוגי צמחים כדי להכין את הגן לחורף ? או אולי במו ידכם, לשדרג את מערכת ההשקיה? לחפש הפעלות לגיל השלישי או לילדים ? לטפל באמצעות גינון וגם הצעות למתכונים מגן הירק שלכם.
לבחירתכם, תמונות מכל הסוגים, צמחים, גינות, עציצים , ספסלים,אדניות, גנים בוטניים ועוד ועוד. גלרית תמונות מהארץ ומהעולם, שתתן לכם השראה ורעיונות לעיצוב הגינה שלכם.
מניסיון, ממליץ על שקיות אורגנזה שקופה/לבנה, בגודל 20 על 25 ס"מ כדי שישאר מרווח בין השקית לרימון עד להבשלה (ולא מצב בו הרשת נצמדת לרימון ומאפשרת הטלה דרכה) וכן דילול מקדים של פירות כפולים וגם לאורך הענף אם החנטה בשפע.
השקיות משמשות במשך 2 עונות וגם לעטיפת אשכולות שסק, ענבים ועוד.
אפשר להניח את הבטטה במים, אינה מפונקת כמו תפוח אדמה. הגבעולים יתפשטו ונהנה מצמח לבית.
ייחורים מגבעולים - אפשר 2-3 עיניים באדמה, מעל האדמה מספיק עין אחת. אם נשתול באביב, בסוף הקיץ נהנה מבטטות.
ניתן גם להטמין את הבטטה ישירות באדמה.
מומלץ להדק את הצמח של השלוחה לתוך אדמת עציצים לחה עם חתיכת חוט חשמל המכופף בצורת האות U, כך השלוחה תהיה צמודה למצע ותפתח שורשים. מומלץ להשאיר את השלוחה מחוברת לצמח האם לפחות חודש להתבססות.
אפשר גם פשוט להניח את השלוחה על קרקע לחה, היא תפתח שורשים, לאחר כחודש, ניתן יהיה לנתק את השלוחה מצמח האם.
מתי מומלץ לקטוף את המנגו מהעץ? כדי להינות מפירות מתוקים כדאי להמתין שהמנגו יפול מעצמו. הוא הכי מתוק כשהוא בשל ונופל לבד. אם אפשר - כדאי לבדוק כל בוקר האם נפל מנגו. נאספו ונניח במקרר.כשנחזור מהעבודה, יחכה לנו ממתק מהטבע.
את זרעי התירס זורעים ישר באדמה במרחק 15 ס"מ בין זרע לזרע ובשורות. ההאבקה מתבצעת על ידי הרוח ולכן צריך מספר שורות ולא שורה ישרה אחת. החלק הזיכרי עם האבקה הינו הציצית שבראש הצמח והשחלה הינם הקלחים המתפחים בחיק העלים . יש לדאוג שתגיע אבקה . השקיה מדי יום.
כאשר החיבור של הפרי לצמח מתחיל להתיבש, זה סימן שפרי מבשיל. העוקץ הוא החיבור בין הפרי לצמח. כאשר החיבור הופך לצר יותר, זה סימן שהצמח אט אט מפסיק לקבל הזנה מצמח האם.
בצל מאכל קטן שנקרא שאלוט. בצל זה בעל טעם עדין ומיוחד ונחשב לתוספת נאותה למטבח . השאלוט בניגוד לבצל רגיל גדל בתקופת הקיץ ובחודש אפריל זה הזמן המתאים לטמון אותו. אפשר לרכוש בכל סופר. בנוסף בצל השאלוט אינו פורח והוא מתרבה על ידי יצירת מושבת בצלים סביבו . הוא מוציא עלים כמו בצל רגיל וניתן להשתמש בהם לסלט כמו בצל ירוק. בסוף הקיץ מוציאים מהאדמה. את הבצלים הגדולים יחסית מעבירים לשימוש במטבח ואת הקטנים שומרים במקום מאורר עד לאביב להטמנה מחדש. אפשר גם לטמון בעציץ, אדנית או באדמה. בהצלחה. כיצד נדע שהבצלים מוכנים למאכל? כאשר העלים מתחילים להתיבש . בדרך כלל בסוף הקיץ.
מטרת הנילון על הקרקע למנוע מגע בין התותים לאדמה למניעת רקבון. מעל לתותים, על הקשתות ,יש נילון נוסף. בלילות ובימי גשם נשאר סגור. התותים מתחילים להניב בחורף תחת הנילון. ההשקיה היא באמצעות טפטפות מתחת לניילון.
עגבנייה כדאי לגדל עם בזיליקום אבל היא לא משתלבת טוב עם מלפפון, כרוב משתלב טוב עם חסה או סלק אבל לא עם תפוח אדמה ורבים מציעים לשלב גידול של תירס עם דלעת ושעועית.
שחור פיטם נגרם ממחסור בסידן, די מקובל שזו הסיבה. חוסר מנגן מתבטא בכתמים בהירים על העלים בין העורקים.
שחור פיטם נגרם ממחסור סידן בפרי, ולרוב הסיבה למחסור הסידן היא השקיה לא מסודרת, זה יותר מאפיין זנים מאוורכים של עגבניות מאשר עגולים.
כפתרון, בחקלאות מוסיפים דשנים עתירי סידן למי ההשקיה.
בגינה כשמשקים באופן מסודר לרוב יש פחות בעיות שחור פיטם כי הסידן נכנס לצמח יחד עם המים.
כשמשקים בחוסר, אספקת הסידן גם בחוסר, ויש יותר נטייה לשחור פיטם. לילות חמים וחמסינים יכולים לגרום להתחלת התופעה לפעמים.
יש המלצות לפיזור קליפות ביצים מרוסקות בקרקע, לא ניסיתי אבל אני מבין את ההגיון שבכך למרות שזה נשמע לי תרופת אלילים.
דרך אגב אם מגדלים עגבניות בגינה, מזרעים של עגבניות שלא נאכלו, יש סיכוי יותר גבוה לשחור פיטם, כי העמידות שיש לשחור פיטם ברוב הזנים לא תמיד תישמר בזרעים מהפריה עצמית.
׳שחור פיטם׳ - תופעה המתרחשת בעיקר בעגבניות ופלפלים.
בפיטם הפרי נוצרת רקמה נקרוטית, המתפשטת במהלך הגידול לפרי כולו. שחור-פיטם הוא אחד הפגמים הפיזיולוגיים החמורים ביותר המגבילים את האפשרות לגדל עגבניות ופלפלים בעונות החמות ובהשקיה במים מליחים.
במחקרים גילו שירידה בריכוז המנגן בפרי מגבירה את רגישות רקמת הפרי לעקות חמצון ולהופעת שחור-פיטם.
יש האומרים שמדובר במחסור בסידן, ויש שחקרו וטענו כי מדובר בנזקים לרקמת הפרי בגיל צעיר (10 עד 20 יום מההפריה).
הידעתם כי מומלץ לשמור את העגבניות בטמפרטורת החדר? כך הן שומרות על טעמן המצויין.
אם קניתם או קטפתם עגבניה והיא עדיין ירוקה, שימרו אותה מחוץ למקרר בטמפרטורת החדר, והיא תאדים.
עוד כשבועיים מסתיימת שנת הלימודים במערכת החינוך העל יסודית. כחלק מתהליך הפרידה אני מקדישה את אחת מפעילויות הסיום לאיסוף זרעים, עבודה אותה אנו עושים יחד. התלמידים מרגישים את הסוף שקרב המלווה לעיתים רבות בחרדה, אי הגעה או אי רצון לעבוד בתחזוקת הערוגה ( קל יותר לעזוב מקום לא מטופל/ "מוזנח") לכן פעילות זו של איסוף ושמירת הזרעים לשנה הבאה מספקים לתלמידים תוך עשייה קבוצתית, ראייה אופטימית של המשכיות וערך מוסף שהם מקבלים מהגינה. מי שרוצה יכול לקחת הביתה ולחלק לקרובים וחברים. לאלה שלא רוצים אני מבטיחה כי אציין אותם ואת פועלם בשנה הבאה כשייזרעו הזרעים בדיוק כמו שהיה כשהם קיבלו את הזרעים. פעילות עם הרבה תקווה, המשכיות ופוטנציאל צימוח.